Krevety v zelené omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 54.1 mg
  • Vláknina 2677.8 mg
  • Vitamín A 2677.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme, promyjeme a uvaříme ve vodě, vaříme přibližně 15 minut. Pak maso z krevet vydloubneme, položíme na mísu a přelijeme zelenou omáčkou.

  • 2

    Příprava omáčky:

  • 3

    Do misky dáme 0.5 dl olivového oleje, 2 lžíce drobně nakrájené zelené petrželky, citronovou šťávu, lžičku hořčice a podle chuti sůl, pepř, dobře umícháme.

Komentáře k receptu