Rýže s mořskými plody
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Losos - filety
- 200 g Sépie
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Smetana 12% (konzumní)
- 375 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar rybí
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 17 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 1014.9 mg
- Vláknina 7877 mg
- Vitamín A 7877 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na oleji smažíme dva prolisované stroužky česneku, kolečka sépie, vyloupané krevety zbavené hlavy a nudličky z filet lososa. Až získají matný vzhled, přidáme nasekanou petržel, promícháme a odstavíme.
-
2
V oleji osmažíme šalotku, rýži a až se obalí olejem přilijeme i víno a to vaříme, dokud se nevstřebá. Přidáme nakrájená rajčata a vývar.
-
3
Dvě minuty před dovařením vmícháme mořské plody, rybu, smetanu, nastrouhaný parmazán a petržel. Po prohřátí podáváme.