Chilli páj
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 150 g Sádlo škvařené
- 400 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín římský
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 polévková lžíce Sýr Čedar
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 51 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 233.6 mg
- Draslík 682.5 mg
- Vláknina 8626.5 mg
- Vitamín A 8626.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z polohrubé mouky, sádla, vajec a špetky soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.
-
2
Těstem vyložíme kulatou koláčovou formu, vložíme do horké trouby a krátce předpečeme.
-
3
Na korpus naneseme masovou směs, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a koláč zapečeme dozlatova.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.
-
5
Příprava masové směsi: Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme loupaná nasekaná rajčata. Okořeníme kmínem, chilli kořením, tabascem a nasekanou petrželkou.