Nudle na smetaně s uzeným a šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 100 g Kuřecí maso uzené
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 18.8 mg
  • Vláknina 4980.3 mg
  • Vitamín A 4980.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.

  • 2

    Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.

  • 3

    Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.

  • 4

    Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu