Kuřecí v citronové omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2.75 ml Olej olivový
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 774.5 mg
  • Vláknina 391.8 mg
  • Vitamín A 391.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sůl, pepř, mouku a čtyři kuřecí filety (každý o 200 g), ve směsi obalíme. Pak je smažíme na oleji a másle z každé strany pět až šest minut do zlatova.

  • 2

    Dva prolisované stroužky česneku smažíme dvě minuty na másle. Poté přidáme vývar, smetanu, šťávu a necháme při varu zhoustnout.

  • 3

    Před podáváním omáčku ochutíme bazalkou.

Komentáře k receptu