Dušené červené zelí s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 990.8 mg
  • Vláknina 21640 mg
  • Vitamín A 21640 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zpěníme na másle drobně pokrájenou cibuli. Červené zelí omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, které dáme na zpěněnou cibuli.

  • 2

    Omyté papriky bez jádřinců nakrájíme na kousky, přidáme k zelí a ještě přisypeme mladý hrášek.

  • 3

    Zalijeme vývarem, osolíme podle chuti, přidáme 7 zrnek pepře,

  • 4

    1 lžičku kmínu, vše promícháme a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu