Míchaná zelenina na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 12 ks Cibule
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 200 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5029.4 mg
  • Vláknina 133878 mg
  • Vitamín A 133878 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 265.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata s mrkví nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Z artyčoků odstraníme lodyhy a tvrdé lístky, ostatní nakrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky.

  • 4

    Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 5

    Zeleninu poklademe do velké pánve vymazanou máslem, posypeme tymiánem a na povrch dáme rozlámané bobkové listy.

  • 6

    K zelenině přilijeme 1/4 l vína, 1 d l olivového oleje, 1-2 dl vody a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka.

  • 7

    Tuto zeleninu můžeme podávat teplou i studenou.

  • 8

Komentáře k receptu