Rýže San Francisko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 98.7 mg
  • Vláknina 6158.8 mg
  • Vitamín A 6158.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.

Komentáře k receptu