Jarní vývar

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Locika salátová
  • 30 g Kerblík
  • 50 g Hrášek
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 70 g Brukev řepka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 269.3 mg
  • Vláknina 3452.4 mg
  • Vitamín A 3452.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží vývar přivedeme k varu.

  • 2

    Mladou mrkvičku a brukev nakrájíme na delší proužky, lociku na kostičky, posekáme lístky kerblíku, vše nasypeme do vývaru. Přidáme mladý hrášek a fazolky, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni 25 až 30 minut.

  • 3

    Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Do talíře vložíme vždy jednu vrchovatou lžíci uvařených těstovin a zalijeme horkým vývarem se zeleninou.

Komentáře k receptu