Italské carpaccio

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Hovězí svíčková
  • 18 g Hořčice Dijonská
  • 36 g Kapary
  • 36 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 12 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 420.9 mg
  • Vláknina 76.5 mg
  • Vitamín A 76.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso necháme ztuhnout v mrazničce, poté ho nakrájíme na velice tenounké plátky, které přendáme na servírovací talíře.

  • 2

    Hořčici, citrónovou šťávu a žloutek rozmixujeme a postupně vmícháváme olej. Do vzniklé majonézy všleháme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme tabasco.

  • 3

    Nakrájené maso servírujeme přelité majonézou a zdobené kapary.

Komentáře k receptu