Citronové krevety s česnekem a pepřem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Ciabatta
  • 1 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 155.9 mg
  • Vláknina 5396.5 mg
  • Vitamín A 5396.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu ostrouháme kůru a odložíme stranou. V rozehřáté panvi s olejem osmažíme nasekané chilli papričky, česnek, přidáme krevety a necháme 4 minuty smažit za občasného míchání.

  • 2

    Přidáme šťávu z půlky citronu, citronovou kůru, nasekanou petržel, promícháme, osolíme a pořádně opepříme.

  • 3

    Podáváme pokapané zbylou citronovou šťávou s opečenými plátky ciabatty.

Komentáře k receptu