Pstruzi se šťávou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 119.6 mg
  • Draslík 788.8 mg
  • Vláknina 1324.5 mg
  • Vitamín A 1324.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na oleji, přidáme nasekaný česnek, několik lístků šalvěje a vše zalijeme vinným octem. Zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Očištěné a omyté pstruhy osolíme a opečeme na másle.

  • 3

    Pstruhy upravíme na talíře a polijeme horkou zálivkou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu