Srnčí kýta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Srnčí kýta
  • 80 g Slanina vepřová
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 214.9 mg
  • Vláknina 5899.8 mg
  • Vitamín A 5899.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev si nakrájíme. Rozpálíme si olej, maso zprudka opečeme a přidáme cibuli s mrkví, následně zalijeme vývarem.

  • 2

    Maso obložíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 1/2 hodiny.

  • 3

    Vyjmeme maso a šťávu smícháme se smetanou, hořčicí a brusinkami.

Komentáře k receptu