Vepřové srdce s křenem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové srdce
  • 3 g Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Křen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 1034.3 mg
  • Vláknina 10157.2 mg
  • Vitamín A 10157.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a zvolna vaříme.

  • 2

    Po chvíli vaření přidáme oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Podáváme s nastrouhaným křenem a s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu