Hovězí biftečky s červenou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Cibule červená
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 42.2 mg
  • Vláknina 2673.8 mg
  • Vitamín A 2673.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso umeleme a promícháme se solí, pepřem, vejcem a 100 ml vody. Ze vzniklé hladké hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé kulaté bifteky a zprudka je opečeme na oleji.

  • 2

    Na másle podusíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme kečup, víno a citronovou šťávu. Dusíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.

  • 3

    Biftečky podáváme se smaženými hranolky nebo s dušenou rýží. Pokrm ozdobíme osmaženou cibulí a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu