Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.5 mg
  • Vláknina 7560.8 mg
  • Vitamín A 7560.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a očištěný sladký fenykl svisle rozkrojíme na 4 díly a potom příčně na tenké plátky. Jablka omyjeme, neloupeme, odjádříme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.

  • 2

    Fenykl, jablka, na hranolky nakrájený tvrdý ovčí sýr - pecorino dáme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a olejem a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dozdobíme vyloupanými opraženými piniovými jádry a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu