Vepřové ragú se žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 300 g Vepřová kýta
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 689.4 mg
- Vláknina 3945.7 mg
- Vitamín A 3945.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
-
2
Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.