Lín ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 800 g Lín
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 83.3 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce lína omyjeme a osušíme.

  • 2

    Rozmícháme víno s vejci, moukou, 1 lžící oleje a solí. V těstíčku namáčíme připravené porce a vkládáme je do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu