Úhoř pečený na šalvěji

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Úhoř říční
  • 10 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 5.9 mg
  • Vláknina 2936.5 mg
  • Vitamín A 2936.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.

  • 2

    Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.

  • 3

    Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.

Komentáře k receptu