Tvarohovo-sýrové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Salám jemný
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Šunka dušená
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 154.1 mg
  • Draslík 98.3 mg
  • Vláknina 3027.2 mg
  • Vitamín A 3027.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vše promícháme, přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a salám. Dobře promícháme.

  • 2

    Směs urovnáme do máslem vymazané zapékací misky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova. Ještě za tepla nakrájíme na řezy a ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu