Vepřové ražniči s játry

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Vepřová panenka
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1711 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 235.8 mg
  • Draslík 820.8 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté vepřové maso nakrájíme na 8 špalíčků, naklepeme je, potřeme olejem, opepříme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Maso osolíme a napichujeme na jehly střídavě s kousky očištěných jater, kousky slaniny a papriky a čtvrtkami oloupané cibule.

  • 3

    Ražniči opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji celkem asi 10 minut.

Komentáře k receptu