Čekankový salát s grapefruitem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Papaya
  • 12 ks Olivy černé
  • 2 ks Čekanka
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 3813 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 657.7 mg
  • Vláknina 37649.8 mg
  • Vitamín A 37649.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky rozdělíme na jednotlivé listy, očistíme je a osušíme. Grapefruit oloupeme a zbavíme všech bílých vláken, nakrájíme na plátky. Papáju oloupeme, podélně rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké řezy, pomeranč vymačkáme.

  • 2

    Na zálivku dobře promícháme sherry ocet, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, chilli a nakonec olej.

  • 3

    Čekanku, grapefruit a papáju upravíme na čtyři talíře jako kytici. Každou porci nakonec ozdobíme třemi olivami, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu