Ementálová pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Žervé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 57.2 mg
  • Vláknina 1688 mg
  • Vitamín A 1688 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo dohladka utřeme se žervé a přidáme nastrouhaný ementál a mleté ořechy. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Pomazánku podle potřeby zředíme mlékem (nebo smetanou), mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme na bílém pečivu nebo použijeme jako náplň do slaného pečiva.

Komentáře k receptu