Holubí vývar s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 600 mg
- Vláknina 18870.7 mg
- Vitamín A 18870.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.
-
2
Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme.
-
3
Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou.