Krocan pečený s olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Olivy černé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Krocan
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.34 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1375 mg
  • Bílkoviny 119 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 397.3 mg
  • Draslík 1665.4 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem.

Komentáře k receptu