Krocan pečený s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1375 mg
- Bílkoviny 119 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 397.3 mg
- Draslík 1665.4 mg
- Vláknina 3750 mg
- Vitamín A 3750 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem.