Zapečený šmakoun s bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Šmakoun
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 733 mg
  • Vitamín A 733 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sezamová semínka nasucho opražíme, přilijeme mléko a chvíli povaříme. Vmícháme bílek, na kostičky nakrájený šmakoun, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.

  • 2

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu