Pikantní rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Prosciutto sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 356.5 mg
  • Vláknina 6650.4 mg
  • Vitamín A 6650.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata uvaříme doměkka a propasírujeme.

  • 2

    Oloupanou, nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji spolu s jemně nakrájenou šunkou (pršutem). Přidáme připravená rajčata, nasekanou petrželku, bazalku, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu