Přírodní srnčí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 50 g Morek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Srnčí kýta
  • 1 hrnek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 337.1 mg
  • Vláknina 44.2 mg
  • Vitamín A 44.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky, mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Morek rozpustíme, přidáme máslo (nebo sádlo) a spolu s masem vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vývarem nebo poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a polijeme šťávou.

Komentáře k receptu