Hovězí maso v šalvějové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 174.1 mg
  • Vláknina 1975.3 mg
  • Vitamín A 1975.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme olej, urovnáme plátky masa a posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou. Na každý plátek položíme půlku omytého rajčete a 1-2 lístky šalvěje. Maso pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody a rajčata občas přimáčkneme, aby pustila šťávu.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu