Špaldový salát s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Pšenice Špalda
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 302.9 mg
  • Draslík 814.3 mg
  • Vláknina 2318.5 mg
  • Vitamín A 2318.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špaldu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout.

  • 2

    Plátky sýra nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kostičky a bylinky najemno. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravíme dresink ze smetany, citrónové šťávy, octa, oleje, hořčice, soli a pepře. Zalijeme salát a necháme chvíly odležet.

  • 4

    Dle chuti osolíme. Oloupeme vařená vejce, rozčtvrtíme a rozložíme kolem salátu. Rozpůlíme cherry rajčata a ozdobíme jimi hotový salát.

Komentáře k receptu