Vejce rancheros

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Tortilla
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 509.4 mg
  • Draslík 620.2 mg
  • Vláknina 19522.2 mg
  • Vitamín A 19522.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 2

    Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno.

  • 3

    Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu.

  • 4

    Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná.

  • 5

    Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu