Pošírovaná vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Řeřicha
  • 100 g Kopřiva
  • 100 g Šťovík
  • 100 g Pampeliškové listy
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Jogurt bílý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.12 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 493.9 mg
  • Draslík 653.8 mg
  • Vláknina 6649.8 mg
  • Vitamín A 6649.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Oprané a osušené žampiony nakrájíme na plátky. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme bylinky s cibulkou a žampiony, podusíme, osolíme, opepříme.

  • 3

    Po 4 minutách přidáme jogurt, ihned odstavíme z ohně.

  • 4

    Do kastrůlku vlijeme 1 dcl vody, přilijeme citronovou šťávu, zahřejeme, poté do lázně rozklepneme vejce a pošírujeme.

  • 5

    Bylinky rozložíme na talíře a servírujeme se dvěma pošírovanými vejci na jednu porci.

Komentáře k receptu