Cizrna s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 998.4 mg
- Vláknina 28806.8 mg
- Vitamín A 28806.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, propláchneme, dáme do hrnce, přidáme mrkev na kostičky, petrželku, bobkový list, poloviční množství nasekané cibule, 750 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude zelenina téměř měkká. Přidáme 2 lžičky soli, polovinu oleje a vaříme ještě 10 minut.
-
2
Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm nasekaný česnek a zbylou cibuli. Přidáme nasekaná rajčata a vaříme 5 minut.
-
3
Rajčatovou omáčku vmícháme spolu s nasekaným mangoldem do cizrnové směsi a vaříme 5 minut, dokud mangold nezměkne. Osolíme a podáváme posypané vařeným vejcem natvrdo.