Banderilla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Tuňák obecný
  • 140 g Olivy nakládané
  • 1 ks Citrony
  • 16 ks Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 24852 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 740.9 mg
  • Vláknina 60546 mg
  • Vitamín A 60546 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.

  • 2

    Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.

  • 3

    Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.

  • 4

    Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.

Komentáře k receptu