Banderilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 27 g
- Sodík 24852 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 740.9 mg
- Vláknina 60546 mg
- Vitamín A 60546 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.
-
2
Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.
-
3
Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.
-
4
Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.