Marinované papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Paprika červená
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 265.1 mg
  • Vláknina 9322.7 mg
  • Vitamín A 9322.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy.

  • 2

    Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme.

  • 3

    Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

  • 4

    30 minut před podáváním vyndáme z lednice.

Komentáře k receptu