Bavorské knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 193.1 mg
  • Draslík 116.7 mg
  • Vláknina 1136.8 mg
  • Vitamín A 1136.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.

  • 3

    Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.

  • 4

    Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.

  • 5

    Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.

Komentáře k receptu