Bavorské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 11 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 193.1 mg
- Draslík 116.7 mg
- Vláknina 1136.8 mg
- Vitamín A 1136.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
-
3
Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
-
4
Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
-
5
Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.