Omeleta s čerstvými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 6 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 245.4 mg
- Draslík 347.4 mg
- Vláknina 2739.8 mg
- Vitamín A 2739.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme asi na 5 vteřin do vroucí vody. Vyndáme, ponoříme do studené vody. Oloupeme, přepůlíme, vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Vejce smícháme s bylinkami, solí, pepřem a nejlépe v litinové pánvi rozpálíme olej, vejce na něm umícháme. Posypeme rajčaty a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou.