Krevety na avokádu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Zakysaná smetana
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Salát Polníček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 552.8 mg
  • Vláknina 14912.8 mg
  • Vitamín A 14912.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý kopr a petrželku nasekáme, smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Avokáda rozpůlíme, dužinu uvolníme od pecek, oloupeme ji a nakrájíme na plátky. Zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Bylinkovou omáčku rozdělíme na 4 talířky, na ni rozložíme avokádové plátky a posypeme očištěnými krevetami.

  • 4

    Pokrm podáváme ozdobený oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí a lístky polníčku.

Komentáře k receptu