Omeleta s rýží a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Rýže loupaná
  • 125 g Šunka dušená
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 383.6 mg
  • Draslík 156.6 mg
  • Vláknina 2176.2 mg
  • Vitamín A 2176.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme ve 120 ml osolené vody, dokud se nevsákne všechna tekutina (asi 20 minut).

  • 2

    Vejce rozšleháme a vmícháme do nich uvařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vlijeme připravená vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně.

  • 4

    Upečenou omeletu rozkrájíme na porce a podáváme s dílkem citronu.

Komentáře k receptu