Fazole s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 3 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1113.8 mg
- Vláknina 22795.5 mg
- Vitamín A 22795.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme do měkka a osolíme.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekanou bazalku, na kostičky nakrájenou mrkev a čerstvý hrášek (můžeme použít i sterilovaný). Podlijeme vývarem a zvolna dusíme.
-
3
K zelenině přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vodu, osolíme, zlehka promícháme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme uvařené fazole a podáváme.