Roláda z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1250 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 123 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 205.7 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 1944.5 mg
- Vitamín A 1944.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý bůček vykostíme, rozřízneme na plát a rozklepeme do šířky. Maso potřeme hořčicí a česnekem utřeným se solí, posypeme trochou Vegety, poklademe plátky uzeného masa.
-
2
Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, necháme prosáknout, rozmělníme vidličkou a rozetřeme na bůček. Poklademe nudličkami papriky, bůček stočíme do rolády a ovážeme nití.
-
3
Roládu vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklicí. Během pečení maso občas obracíme. Dopékáme bez pokličky.