Kapr na víně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 133.2 mg
- Draslík 836 mg
- Vláknina 1026 mg
- Vitamín A 1026 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.
-
2
Poté maso osušíme, osolíme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a máslem, zvolna opékáme asi 5 minut. Porce obrátíme, podlijeme vínem, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dusíme, až kapr změkne.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.