Karbanátky z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 318 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 201.1 mg
- Draslík 114.1 mg
- Vláknina 8926.4 mg
- Vitamín A 8926.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev na hrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Osolíme, podusíme do měkka a necháme vychladnout. Přidáme na oleji zpěněnou, jemně nakrájenou cibuli, dvě vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření, promícháme a necháme 30 minut v chladu.
-
2
Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké odložíme na papírovou utěrku.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.