Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 322 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 1031.3 mg
- Vláknina 32295.1 mg
- Vitamín A 32295.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 161 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.
-
2
Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.
-
3
Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.
-
4
Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
-
5
Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.