Telecí pečeně na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 750 g Telecí kýta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 717.4 mg
  • Vláknina 1434 mg
  • Vitamín A 1434 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné maso osolíme a vložíme na nakrájenou, na másle osmahnutou cibuli. Necháme opéci, podlijeme vodou a přidáme očištěné, nakrájené žampiony a kmín. Nejdříve krátce podusíme a potom dáme maso péci do trouby asi na 1 hodinu.

  • 2

    Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou a podléváme vodou.

Komentáře k receptu