Omelety s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.04 ks Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 496.9 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků a v malém množství vařící osolené vody jej uvaříme doměkka. Po okapání odkrojíme hlavičky, které ponecháme na ozdobu a konce nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí a mlékem, čtvrtinu směsi nalijeme na pánvičku s rozehřátým olejem, poklademe čtvrtinou nakrájeného chřestu a usmažíme omeletu. Dopečeme ji v troubě nebo pod grilem, přeložíme na půlku a ozdobíme čtvrtinou chřestových hlaviček.

  • 3

    Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety.

Komentáře k receptu