Tykvičky z Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Tykev
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.31 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2218.1 mg
  • Vláknina 20349.8 mg
  • Vitamín A 20349.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme oloupaná rajčata bez jadérek, jemně nasekanou cibuli, bazalku a petrželku. Vše dusíme na mírném ohni asi 15 minut.

  • 2

    Malé tykve nakrájíme na čtvrtky, osolíme a necháme chvíli stát. Poté je přidáme do kastrolu a vše dusíme na mírném ohni ještě 35 minut.

  • 3

    Před podáváním posypeme pokrm nasekaným estragonem.

  • 4

    Podáváme horké nebo studené.

Komentáře k receptu