Rybí karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kapr obecný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 202.3 mg
  • Draslík 873.2 mg
  • Vláknina 813.8 mg
  • Vitamín A 813.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a naporcujeme. Maso osolíme, posypeme kari kořením, zázvorem, kmínem a po obou stranách potřeme hořčicí.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky osmahneme na oleji. Přidáme porce kapra, opražíme po obou stranách a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu