Kabáb na špejlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 85.4 mg
  • Vláknina 2391.3 mg
  • Vitamín A 2391.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Rozemeleme cibuli a smícháme ji se všemi přísadami kromě oleje v pastu.

  • 3

    Připravené kostky masa vhodíme na 5 minut do vroucí vody. Potom je potřeme pastou a necháme uležet asi 1 hodinu.

  • 4

    Potřené kousky masa napícháme na špejle. Do pekáče dáme olej s trochou vody, vložíme špejle s masem a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení špejlemi otáčíme a případně podléváme.

Komentáře k receptu