Salát z tresčích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra tresčí v oleji
  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 2472 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 10427.2 mg
  • Vitamín A 10427.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer a mrkev uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájená tresčí játra, papriku a okurky. Vše spojíme majonézou a podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme.

  • 3

    Vychlazený salát podáváme s pečivem nebo s topinkami.

Komentáře k receptu